Ewald Berkers

Wie ik ben

Mijn naam is Ewald Berkers, en ik wil je graag helpen om te gaan met je emoties, door deze te verwerken.

Ewald Berkers

In de loop van mijn leven heb ik veel psychologisch inzicht verworven in hoe situaties uit je verleden beïnvloeden hoe je nu bent.

Mijn manier van helpen om emoties te verwerken is voornamelijk gebaseerd op wat ik heb geleerd terwijl ik student was van de Ridhwan School. In deze spirituele school wordt het verwerken "Inquiry" genoemd. In dit zelfonderzoek wordt iedere emotie, gevoel of gedachte onderzocht. Studenten doen dat in oefeningen met andere studenten, is sessies met teachers en zelf.

Ik heb hierdoor ontzettend veel verandering in mezelf ondervonden. Het heeft me veel kalmer gemaakt, meer mezelf en meer bewust. Ik ben opener geworden, terwijl ik vroeger onnodig voorzichtig en afstandelijk was. Het heeft me vriendelijker en compassievol gemaakt, doordat ik de pijn van anderen (en mezelf) veel beter ben gaan begrijpen.

Vanwege de vele goede dingen die het mijzelf gebracht heeft, wil ik ook anderen helpen om meer bewust te worden van gevoelens en emoties, en ze zo te verwerken.

Hoewel ik de Ridhwan School na 11 jaar verlaten heb, omdat ik me niet meer kon vinden in haar voornaamste spirituele visies, waardeer ik de psychologische leringen van de school nog altijd bijzonder.

Erkentelijkheid

Ik wil graag alle Ridhwan-studenten en psychotherapeuten bedanken, die me ondersteund hebben om mijzelf hiervoor te ontwikkelen en met deze website.

Ewald Berkers